Hoe kunnen we dat gezellige kennismakingsgesprek inplannen?

Vul het contactformulier in. Je ontvangt dan de brochure + een link naar mijn online agenda, waar je zelf een afspraak kunt inplannen bij mij in Alkmaar of via Skype. Tijdens het gesprek bespreken we de planning van jullie dag en kan ik jullie helpen met ideeën. Aan het einde van het gesprek weten jullie precies hoeveel uren fotografie jullie willen/nodig hebben en de totale kosten hiervan.

Hoeveel foto's krijgen we van onze bruiloft?

Bij 6 uur fotografie kun je rekenen op een selectie van minimaal 250 bewerkte foto’s in hoge resolutie, zonder watermerk. Hoe meer uren ik op jullie bruiloft fotografeer, hoe meer foto’s ik maak, bewerk en aflever.

Wanneer ontvangen we de foto's?

Jullie ontvangen alvast een preview kort na jullie bruiloft. De complete collectie ontvangen jullie 4 tot 6 weken na jullie bruiloft via een privé online gallery.

Bewerk je de foto's?

Ja, alle foto’s worden (ook plaatselijk) één voor één nabewerkt op kleur, contrast, belichting en so on. Ik ga je niet voller of slanker maken op een foto en die gezellige onderkin laat ik ook zitten. Je curves zijn prachtig, een moedervlek ook. Het hoort bij je en ik maak graag échte beelden. Maar een puistje, een blauwe plek of een stukje spinazie tussen je tanden wil ik best weg halen ;-). Jullie krijgen alle foto's (uitzondering daar gelaten) in kleur, waarvan ik sommige beelden omzet naar zwart/wit. 

Hoeveel tijd kunnen we inplannen voor de fotoshoot?

Voor een toffe shoot met een mooie mix: Minimaal 45 minuten per locatie. Gemiddeld nemen mijn bruidsparen 1,5 uur de tijd voor de shoot.

Bereken de tijd exclusief:  reistijd, auto instap & uitstaptijd (het gaat iets langzamer wanneer je een trouwjurk draagt ;-), parkeren (denk aan een drukke stad waar je eventueel nog moet zoeken naar een parkeerplek).

Hebben jullie kids? Reserveer dan totaal minimaal 60 minuten. Ongeveer 20 tot 30 minuten voor een shoot mét kids. Vraag een oppas mee, die de kinderen alvast kan meenemen of vermaken, zodat jullie daarna nog even samen kunnen genieten van elkaar tijdens de shoot van ongeveer 30 minuten.

Heb je mij ook in de avond geboekt? Dan is er vast nog 10 minuten ruimte in jullie programma om met het golden hour een korte fotoshoot te doen, of een epic shot te maken binnen of buiten met mooie lichtjes.

Wat doen we als het slecht weer is tijdens de fotoshoot?

Als het bewolkt is of er is lichte motregen, dan kan de fotoshoot gewoon doorgaan. Als het regent kijken we naar een binnenlocatie. Die binnenlocatie regelen we 1 of 2 dagen van te voren, wanneer we zeker weten dat de shoot écht niet buiten kan.

Je biedt mooi weer garantie aan... Ben je wel goed Annemarie?

Soms lijk ik knettergek... Wanneer we echt niet buiten kunnen shooten door het slechte weer en dit toch écht wel jullie grote droom is, kunnen jullie ervoor kiezen om ná jullie bruiloft een soort aftershoot te doen. We plannen dan (binnen2 maanden) een fotoshoot op een dag met mooi weer. Jullie mogen weer helemaal bruid en bruidegom zijn en ik maak dan alsnog de buiten reportage die jullie zo graag wilden. En dit zit gewoon bij de prijs in!

IK WIL DE BROCHURE

Wat doe je bij ziekte?

Ik ben niet zo snel ziek. Bovendien voel ik mij verantwoordelijk voor de afspraken die ik met jullie maak. Daarom probeer ik als dat nodig is gebruik te maken van een vervangende fotograaf uit mijn netwerk met zo'n 400 professionele bruidsfotografen. Maar klop 'm even af, want ik ben nog nooit ziek geweest op een bruiloft.

Met wat voor apparatuur werk je?

Ik werk met twee professionele Nikon camera’s, meerdere objectieven en flitsers. Ik heb daardoor altijd een back-up.

Kunnen we ook familieportretten en groepsfoto's laten maken?

Ja, dat kan. De borreltijd, ná de ceremonie is daar doorgaans de meest geschikte tijd voor. Maak van te voren een lijstje en probeer maximaal 15 combinaties te maken. Vraag voor begeleiding op de dag zelf jullie ceremoniemeester voor hulp. Afhankelijk van de aantal sets, duurt deze fotoshoot ongeveer 30 minuten.

Maak je voorbereidingsfoto's van de bruid & de bruidegom?

Heel graag! Een van mijn favoriete onderdelen van de dag. De make-up, je haar en de bruidsjurk die klaar hangt. Hulp van je moeder of beste vriend met je stropdas en de manchetknopen. Foto’s van de voorbereidingen maken het verhaal helemaal compleet, Love it! Reken een uur bij de bruidegom en daarna anderhalf uur voor de bruid om de voorbereidingen en details vast te leggen.

Regelen wij eten voor je?

Een kop koffie is fijn en een spaatje rood in de middag ook. Taart sla ik graag over en de prosecco helaas ook, maar mijn second shooter is er dol op. Omdat we overdag nauwelijks toe komen aan pauze, neem ik zelf tussendoortjes mee om te eten. Omdat we vaak dagen draaien van 12 tot 16 uur, maken jullie mij wel enorm blij met een gezonde avondmaal wanneer jullie mij ook voor de avond hebben geboekt. Iets van groente en een stukje vlees of vis, daar gaat mijn staart enorm van kwispelen en geeft weer genoeg brandstof om de hele avond te knallen en de mooiste dansfoto's van jullie te maken. Een hapje mee eten van het buffet of bbq is ook fantastisch en maken jullie mij ontzettend gelukkig mee.

Fotografeer je ook in het buitenland?

Yes, maximaal 2 keer per jaar.

Hoe lang van te voren kan ik je als fotograaf boeken?

De meeste bruidsparen boeken mij ongeveer een jaar van te voren als bruidsfotograaf, waarbij de vrijdag en zaterdag in de populaire trouwmaanden het snelst zijn volgeboekt. Ik doe náást boudoirshoots, maximaal 20 bruiloften per jaar om ieder bruidspaar de kwaliteit te kunnen bieden die ik voor ogen heb en ook af en toe nog kan genieten van een knisperend haardvuurtje en een wijntje. It's all about balance. Wil je weten of ik nog beschikbaar ben op jullie bruiloft? Check het hier.

CHECK BESCHIKBAARHEID
Logo Annemarie Dufrasnes BruiloftenCHECK BESCHIKBAARHEID

Volg je mij al op Instagram?