Op 18 oktober was de eerste officiële workshop basisfotografie in Alkmaar. 4 oktober was de try-out en met wat puntjes op de i konden we afgelopen zaterdag knallen. De ochtend startte met de theorie, wat is sluitertijd diafragma en ISO en hoe kan ik met deze instellingen de foto maken die ik wil maken. Na veel koffie en thee volgde een uitgebreide biologische lunch en konden we daarna naar buiten om de geleerde theorie in de praktijk te brengen. Een hands-on workshop in huiselijke sfeer, met een super gezellige club hobbyfotografen.

Dit zijn onderwerpen die aan bod komen tijdens de workshop:

  • Wat is diafragma, sluitertijd, ISO?
  • Hoe stel ik mijn camera zelf in, zonder gebruik te maken van de automatische stand?
  • Hoe kan ik de camera het beste instellen in welke situatie?
  • Hoe voorkom ik onscherpe foto's?
  • Hoe zorg ik dat de kleuren in de foto's kloppen?
  • Hoe zorg ik dat de foto's niet te licht of te donker worden?
  • Hoe bepaal je een goede compositie?
  • Hoe ga je om met licht?

En dit is wat de cursisten zeggen over de workshop:

Ilse: De basistheorie over fotografie die je nodig hebt om (zonder gebruik van automatische instelling) een goede foto te kunnen maken werd duidelijk uitgelegd. Na de heerlijke biologische lunch werd de theorie in praktijk gebracht. De workshop heeft ervoor gezorgd dat ik mijn camera nu geheel handmatig in kan stellen met als resultaat een goede foto. Aanrader!!

Ineke: Op zaterdag 18 oktober heb ik de workshop Basis Fotografie gevolgd. Ik ben kapper en mijn doel was om een goede foto van een gemaakte creatie te kunnen maken. Ik heb geleerd dat het menselijk oog alles in 3D ziet en een foto daar (slechts) 2D afbeeldingen van kan maken. Inleveren moet dus, maar ik heb ook geleerd dat door het spelen met het diafragma, de sluitertijd en de ISO instellingen een redelijk resultaat kan worden bereikt. Als je dan de tips opvolgt die bij deze workshop worden gegeven betreffende de lichtinval, kan je je foto's met een tevreden gevoel presenteren.

Ik ben erg blij dat ik deze workshop heb gevolgd. Goed aan deze workshop? De (structuele) puntgewijze uitleg met behulp van het boekje Workshop Basis Fotografie die we kregen en de weergave op het whitebord. De opdrachten die we kregen en daarbij iedereen specifieke aandacht kreeg.

Meer weten? Kijk dan gerust bij "workshops & Coaching"

TERUG NAAR BLOGS
Logo Annemarie Dufrasnes BruiloftenCHECK BESCHIKBAARHEID

Volg je mij al op Instagram?