Een terugblik naar 2016 - 2017! Toen de eerste Nederlandse workshop voor journalistieke bruidsfotografie werd gelanceerd. Ik wist: Dit wil ik!

Vragen die toen in mij opkwamen: Wie ben ik? Wat is mijn fotografie? Wat wil ik vertellen met de beelden die ik maak? Na verschillende fotografie workshops wilde ik alleen maar meer! Ik wilde niet langer alleen de tips & tricks, ik wilde dat mijn beelden meer betekenis kregen. Ik wilde meer verhalend fotograferen, verhalen die na 20 jaar nog steeds waardevol zijn, en nog beter; waardevoller worden naarmate de jaren verstrijken. Ik wilde The Full Monty workshop doen! Het was de eerste Full Monty Workshop die gegeven werd.

Na verschillende fotografie workshops wilde ik alleen maar meer. Ik wilde The Full Monty workshop doen!

Schoot ik voorheen vooral met hagel, heb ik nu geleerd beterte kijken, te observeren, het verhaal te leren kennen, de tijd te nemen. Ikweet nu meer dan ooit dat we als journalistiek fotograaf echt een verantwoordelijkheid hebben om momenten vast te leggen. Het gaat niet langer alleen om mooi licht en een mooie compositie. Het gaat om het gevoel wat een beeld je vertelt. Door te leren mezelf meer open te stellen, te durven en angsten los te laten werd mijn fotografie beter. Ik kon letterlijk en figuurlijk dichterbij komen. Ik ben mezelf behoorlijk tegen gekomen tijdens de midweek van The Full Monty. De coaches wisten trouwens haarfijn de pijnprikkels te raken om op dat moment het beste uit mezelf te halen. Fotografie is een spiegel van mezelf. Ontwikkel je jezelf, dan ontwikkelt je fotografie.

Door te leren mezelf meer open te stellen, te durven en angsten los te laten werd mijn fotografie beter.

Het was hard werken en korte nachten, maar de The Full Monty is echt veel meer hoor :-)! Zit je dan met allemaal toffe fotografen en de beste coaches als je een betere bruidsfotograaf wilt worden en ook echt naar de next level wilt. De een nog gekker dan de ander. Het voelde als familie! Elkaars werk bekijken en zonder oordeel feedback geven om het beste in elkaar naar boven te halen.  Ik heb gelachen, gehuild, ik ben stil geweest, heb gesproken en heb uiteindelijk enorm gefeest. Thanks Full Monty! Thanks coaches; Isabelle Hattink, Damon Pijlman, Marieke Zwartscholten en Jacqueline Dersjant en thanks collega fotografen!

TERUG NAAR BLOGS
Logo Annemarie Dufrasnes BruiloftenCHECK BESCHIKBAARHEID

Volg je mij al op Instagram?