Ik wordt altijd ontzettend blij als ik zowel bij de bruidegom als bij de bruid de voorbereidingen mag vastleggen. Zo ook bij Mai Helen en Jochem. Mai Helen komt uit Noorwegen en Jochem komt uit Nederland en heeft Mai Helen in Noorwegen ontmoet. Ze wonen samen in Noorwegen en kwamen speciaal voor de bruiloft naar Nederland. Via Skype maakten we kennis en konden we gemakkelijk de planning van de dag bespreken.

Op de dag zelf, eind augustus 2014, start ik bij Jochem in zijn ouderlijk huis in Bergen, daarna rijd ik door naar hotel Merlet om de voorbereidingen van Mai Helen vast te leggen op de hotelkamer. Het voordeel van een hotelkamer is vaak dat er mooi lichtinval is, en dat het een mooi rustig decor vormt voor foto's. Zo ook bij hotel Merlet en daar wordt ik blij van. Het was trouwens super gezellig, want Mai Helen had twee vriendinnen om haar te helpen met de voorbereidingen en die hadden op hun beurt weer ontzettend hun best gedaan om er tip-top uit te zien. Als Mai Helen uiteindelijk de jurk aan heeft, besluiten de dames te toosten. Weer iets waar ik blij van wordt! Omdat we nog wat tijd over hebben, kan ik ook nog een paar mooie portretten maken van de bruid en van haar vriendinnen.

Dan volgt de first look, buiten, bij Merlet. Hier hebben we de ruimte en mooi daglicht. Vervolgens lopen we naar het naast gelegen kerkje voor het Ja-woord en komen de laatste gasten al rennend nog net op tijd.

Na de ceremonie lopen we weer terug naar Merlet voor een toost en een lunch. Super gezellig met veel speeches van zussen, vrienden en vriendinnen. Hoewel het niet echt voorspeld was, regende het behoorlijk. Maar aan het einde van de middag kunnen we toch met een fijn zonnetje de fotoshoot doen in het duingebied van Schoorl.

Het diner is, ja.. bij Merlet. Alle locaties zijn dicht bij elkaar, eigenlijk allemaal gewoon op 1 locatie en dat is super relaxt. Zowel voor het bruidspaar als de gasten. Geen gehaast en alles bij de hand. Als we terug zijn kunnen Mai Helen en Jochem zich nog even opfrissen. Dat geeft mij de gelegenheid om wat sfeerfoto's te maken van de locatie. Als het bruidspaar aan tafel gaat, maak ik nog een paar foto's van een speech en daarna vertrek ik weer naar huis.

TERUG NAAR BLOGS
Logo Annemarie Dufrasnes BruiloftenCHECK BESCHIKBAARHEID

Volg je mij al op Instagram?