Als bruidspaar kun je de dag van de bruiloft natuurlijk helemaal zelf inplannen en vormgeven. Ik krijg nog wel eens de vraag: Hoe doen andere bruidsparen dat? Wat is normaal? Is er een normaal??? Volgens mij word je het meest blij als je gewoon lekker doet wat je zelf wilt doen op je bruiloft. Natuurlijk kan ik wel voorbeelden geven die je als inspiratie kunt gebruiken. Of de juiste vragen stellen waardoor je vanzelf allerlei ideeën krijgt waar je blij van wordt als bruidspaar.

Volgens mij word je het meest blij als je gewoon lekker doet wat je zelf wilt doen op je bruiloft.

De meeste bruidsparen gaan een dag voor de bruiloft, of op de dag van de bruiloft uit elkaar. En dan bedoel ik niet dat de verkering / verloving dan uit is, maar even allebei op een andere plek zijn voor de 'getting ready'. De bruid of de bruidegom gaat dan bijvoorbeeld naar een vriend(in), ouders, of blijft juist thuis. In ieder geval zijn ze meestal niet samen in één huis. Dat kan te maken hebben met de verwachtingen van de ouders of omdat het je zelf fantastisch lijkt om bij je ouders te zijn. Het belangrijkste doel is meestal dat je elkaar als bruid en bruidegom niet wilt zien tijdens de voorbereidingen. Hoe je eruit ziet op je grote dag is een verrasssing. En ik hou daarvan! Als bruidsfotograaf vind ik het namelijk fantastisch om die eerste blikken te zien en te fotograferen wanneer jullie elkaar voor het eerst zien. 'First Look' word het genoemd wanneer jullie elkaar voor het eerst zien als bruidspaar.

Moet je dan naar een andere plek voor de getting ready? Niet per se! Dit bruidspaar bleef in de ochtend allebei thuis, lekker relaxt. In aparte ruimtes deden ze de voorbereidingen.

Moet je dan naar een andere plek voor de getting ready? Niet per se! Dit bruidspaar bleef in de ochtend allebei thuis, lekker relaxt. In aparte ruimte deden ze de voorbereidingen. De bruid boven voor de make-up & hairstyling, de bruidegom beneden met de twee kids. Ik kon nu dus heel gemakkelijk heen en weer lopen om alle voorbereidingen vast te leggen. Dit zie ik ook steeds vaker gebeuren in bijvoorbeeld een hotel. Er zijn dan twee hotelkamers gehuurd voor de voorbereidingen. Het fijne daaraan is dat er meestal genoeg ruimte is en de kamers fijn zijn ingericht. In dit geval had het bruidspaar een fijn, licht en super sfeervol huis en konden we prachtige beelden maken van de voorbereidingen.

Na de first look deden we een fotoshoot in de duinen van Castricum. Eerst een half uurtje met de kids en daarna een half uurtje met het bruidspaar. Op sommige momenten verdwenen de wolken en kwam de zon tevoorschijn. Het leverde prachtige beelden op! De ceremonie vond plaats in het sfeervolle oude raadhuis van Castricum met aansluitend een borrel. Het was een fijne en gezellige dag!

TERUG NAAR BLOGS
Logo Annemarie Dufrasnes BruiloftenCHECK BESCHIKBAARHEID

Volg je mij al op Instagram?